REGEN ACR

PRP metoda pomlađivanja s vlastitom krvi 

Liječenje s vlastitom krvi je poznata stara metoda koja se koristila za liječenje teških oblika urtikarije bolesti praćene s plikovima koji jako svrbe. Zadnjih 10-ak godina sve se više u kirurgiji koristi tekući dio krvi bez stanica zvan plazma, radi bržeg i boljeg zacjeljivanja nakon operacija ili kod rana koje teže cijele. RegenACR je estetski  tretman koji se bazira na potencijalu vlastite krvi da se regenerira i biostimulira kožne stanice, a dobiva se centrifugom pacijentove krvi u posebnim epruvetama.

U plazmi se nalaze faktori rasta koji imaju brojne poželjne efekte na kožu, kao što je obnova i revitalizacija oštećene kože. Faktore rasta luče trombociti stanice odgovorne za zgrušavanje krvi. U sportu radi boljeg i bržeg zacjeljivanja rana te ozljeda sve se česte koristi PRP metoda. Nije trebalo dugo vremena da PRP metoda nađe primjenu kod estetskokorektivnih zahvata. Zadnjih par godina nastaje pravi boom u svijetu estetike gdje se PRP metoda koristi u brojne svrhe.

Za što se koristi PRP metoda?

- pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka

- poboljšanje izgleda i kvalitete kože

- smanjivanje bora, ožiljaka, pora

- smanjivanje strija

- naglašavanje i blago do umjereno povećavanje usana

- korekcija podočnjaka, vrečica ispod očiju i tamne pigmentacije podočnjaka

- skraćivanje oporavka i poboljšanje rezultata nakon laserskih tretmana

- smanjivanje celulita

- rast kose

- sportske ozljede i za brojne druge indikacije ….

Kako djeluje PRP metoda?

Glavni princip djelovanja su faktori rasta koji imaju brojna djelovanja od pomlađivanja do regeneracije kože. Izravnim ubrizgavanje REGENPLASME u dermu podupire se i ubrzava proces obnove i rekonstrukcije tkiva, te se na taj način aktivira proces regeneracije tkiva. Cilj je djelovati na prirodne mehanizme zacjeljivanja da se potaknu te u znatno kraćem roku završe proces zacjeljivanja na bolji način. Tako se u kirurgiji ova metoda počela prvo koristiti da rane brže i bolje cijele. Ključni je razvoj novog kolagena i utjecaj faktora rasta na kožu. Faktori rasta privlače druge molekule posebno proteine koji dodatno potiču proces cijeljenja, pomlađivanja i razvoja novog kolagena. Na taj način nastaje lančana reakcija koja se sama po sebi pojačava jer su potaknuti prirodni procesi obnove kože. Bit metode je da se koriste vlastite snage i mehanizmi za obnovu kože tako da je metoda 100% prirodna. Organizam se može sam izliječiti ili oporaviti ako mu dajemo ono što mu je potrebno a PRP metoda upravo to daje. Firma My cells je jedina koja pored faktora rasta izdvaja matične stanice iz krvi koje su budućnost medicine i pomlađivanja. PRP metoda predstavlja i primjenjuje najnovija te najbolja današnja dostignuća medicine zbog matičnih stanica. Ne može se istaknuti važnost i uloga matičnih stanica koliko su važne jer se mogu pretvoriti u bilo koje tkivo ovisno gdje se stave, u ovom slučaju radi se o kolagenu. Ono što čini nevjerojatnim PRP metodu je što odjednom ima tolika brojna djelovanja : popravljanje teksture te kvaliteta i izgleda kože do smanjivanja pora, bora, ožiljaka, podočnjaka, . .. Pošto se koristi Vaša krv nema nikakvog rizika te je metoda 100% sigurna.

 

Pročitajte više na: http://www.media-instrumenti.hr/novost.aspx?id=20