Mezoterapija

Mezoterapija je medicinska tehnika ubacivanja različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u slojeve kože i potkožno tkivo. Godine 1952. patentirao ju je u Francuskoj doktor Michel Pistor, koji joj je šest godina kasnije i nadjenuo ime, definirajući svoju metodu kao „malo, razrađeno i u pravo mjesto“. Dakle, mezoterapija se koristi duže od pola vijeka za terapiju boli, sportskih ozljeda, degenerativnih oboljenja, a u posljednje vrijeme sve više nalazi primjenu u estetskoj medicini.

 

Bore na licu, opuštena i dehidrirana koža lica, vrata, ruku i dekoltea, poremećaj pigmentacije, sprječavanje gubitka kose, uklanjanje akni, ublažavanje ožiljaka – samo su neki od problema s kojim se mezoterapija uspješno bori. Također predstavlja odličan izbor ako ste odlučili da se oslobodite lokaliziranih masnih naslaga i najupornijih i najdebljih naslaga celulita.

Mezoterapija može pomladiti kožu lica i vrata za svježiji, mladenački izgled, poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju, koje značajno poboljšavaju regenerativne sposobnosti kože.
Cilj terapije pomlađivanja kože je odstranjenje efekata starenja do kojih dolazi zbog više faktora kao što su klima, pušenje, hormonalni poremećaji, izlaganje suncu, nuspojave nakon operacija te prirodan proces starenja kože.