Dermalni fileri

Dermalni fileri su materijali koji se ubrizgavaju u kožu, ili ispod same kože s ciljem da se koža izdigne. Koriste se za smanjenje, ili uklanjanje bora, kožnih ožiljaka, povećanje usnica, ili povećanje volumena lica, npr. u području jagodica. Nakon tretmana dermalnim filerom, lice izgleda prirodno, a mimika lica nije narušena.

Fileri se dijele u dvije osnovne skupine: trajne i privremene.

Trajni fileri na području gdje su injicirani ostaju zauvijek ili nekoliko godina, a najčešće su bazirani na silikonu. Oni ne rijetko izazivaju neželjene posljedice, pa tako na mjestima gdje su takvi fileri injicirani mogu nastati granulomi. Trajni fileri također mogu biti bazirani na kolagenu, koji je obično kravlji, pa prije injiciranja treba kod pacijenta napraviti za filer testove na alergiju, što komplicira cijelu proceduru.

Fileri najnovije generacije bazirani su na hijaluronskoj kiselini. Hijaluronska kiselina se i inače prirodno nalazi u našem organizmu, a glavna funkcija joj je vezivanje vode. S vremenom kako starimo, količina naše prirodne hijaluronske kiseline u organizmu se smanjuje, pa tako dolazi do gubitka volumena na određenim dijelovima lica i stvaraju se pliće ili dublje bore.

Moderni dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline, neživotinjskog su podrijetla, proizvedeni biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima.

KAKO IZGLEDA SAM TRETMAN UBRIZGAVANJA FILERA?

Tretman se obavlja ambulantno. Nakon razgovora sa pacijentom o željama, odabere se filer koji će se aplicirati. Na mjesto aplikacije nanese se krema koja će anestezirati područje, ili se ubrizga lokalni anestetik, ovisno o dogovoru sa pacijentom.  Kad anestetik počne djelovati filer se u željeno područje ubrizgava tankim iglama ili kanilama. Prednost rada s kanilama u odnosu na igle je što smanjuju mogućnost nastanka hematoma. Za vrijeme rada, pacijenta se redovito obavještava o tome koliko je filera aplicirano i pacijent u svakom trenutku može ako želi pogledati što je napravljeno. Sam tretman traje ovisno o području koje se tretira i količini filera koja se aplicira, od 20 do 45 minuta. Nakon aplikacije filera, tretirano područje se izmasira i ako je potrebno stavi se led na nekoliko minuta. Tretman je s obzirom na anestetik koji se prethodno aplicira, bezbolan. Rezultati su vidljivi odmah nakon zahvata. Nakon tretmana pacijent se može odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

RESTYLANE

Restylane je prirodan proizvod za uljepšavanje koji ne narušava mimiku lica ni njegovu ekspresivnost. Širom svijeta Restylane tretmani izvedeni su preko jedanaest milijuna puta.
Restylane je kristalno čisti gel koji se injektira u samu kožu (u nekim slučajevima i tik pod kožu) u vrlo malim količinama, kako bi obnovio njezinu punoću i strukturu. Restylane se bazira na hijaluronskoj kiselini, sastavom vrlo sličnoj hijaluronskoj kiselini koja se nalazi u ljudskom tijelu. Ova hijaluronska kiselina nije životinjskog podrijetla, što znači da nije potrebno obaviti kožne testove prije samog tretmana i da je rizik od alergijskih ili hipersenzitivnih reakcija minimalan. Vrati na početak